“Apple” među pet najvećih proizvođača mobilnih uređaja

Bez autora
Oct 31 2010

Kompanija ”Apple” prema najnovijoj listi istraživačke kompanije IDC uspela se probiti među pet najvećih proizvođača mobilnih uređaja na globalnom nivou. “Apple” je zahvaljujući odličnoj prodaji iPhone-a 4 došao na četvrto mesto po broju prodatih mobilnih telefona, ispred “Research In Motiona” (RIM) koji je peti.U trećem kvartalu “Apple” je prodao 14,1 milion iPhonea, odnosno 1,7 milion više od RIM-a koji je peti, te 3,7 miliona više od “Sony Ericssona” na šestom mestu. Naime, ovo je prvi put od 2004. godine da je “Sony Ericsson” ispao s liste vodećih pet proizvođača mobilnih telefona.

“Apple” među pet najvećih proizvođača mobilnih uređajaKompanija ”Apple” prema najnovijoj listi istraživačke kompanije IDC uspela se probiti među pet najvećih proizvođača mobilnih uređaja na globalnom nivou.

“Apple” je zahvaljujući odličnoj prodaji iPhone-a 4 došao na četvrto mesto po broju prodatih mobilnih telefona, ispred “Research In Motiona” (RIM) koji je peti. U trećem kvartalu “Apple” je prodao 14,1 milion iPhonea, odnosno 1,7 milion više od RIM-a koji je peti, te 3,7 miliona više od “Sony Ericssona” na šestom mestu. Naime, ovo je prvi put od 2004. godine da je “Sony Ericsson” ispao s liste vodećih pet proizvođača mobilnih telefona.

Na prvom mestu je i dalje “Nokia”, ali u odnosu na prošlu godinu zabežila je pad udela sa 36,5 na 32,4 posto. Na drugom mestu je “Samsung” čiji udeo je porastao sa 20,3 na 21 posto, dok je LG na trećem mestu zabežio pad udela sa 10,6 na 8,3 posto. Sveukupno je tržište mobilnih telefona ostvarilo četvrti kvartal u nizu s dvoznamenkastim rastom.

U trećem kvartalu su isporuke porasle 14,6 posto na 340,5 miliona komada naspram prošlogodišnjih 297,1 milion. U IDC-u predviđaju kako će smartphone uređaji nastaviti da budu pokretači celog tržišta, te se očekuje kako će na godišnjem nivou njihova isporuka porasti 55 posto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik